El Gingebre i els seus bons efectes

El gingebre o ginger s’ha utilitzat amb fins medicinals des de fa segles i als EUA és potser més conegut per la seva capacitat per alleujar les nàusees i malestar estomacal.

És sens dubte el millor remei que conec per a les nàusees. No en necessites molt només un tros de la mida de l’ungla picada molt finament i te’l empasses. És extraordinàriament eficaç.

Però ara una nova investigació suggereix aquesta arrel natural pot proporcionar ajuda per a molt més, fins i tot per al dolor d’artritis, la salut del cor, i la gent amb asma, en els quals el gingebre pot augmentar els efectes dels medicaments broncodilatadors utilitzats convencionalment per tractar la seva condició. Fins i tot pot ser útil per al control de pes!

El gingebre és antiinflamatori i pot proporcionar alleujament del dolor

Propietats antiinflamatòries del gingebre han convertit en una eina valuosa per alleujar el dolor durant segles. El 2001, la investigació va demostrar que l’extracte de gingebre ajuda a reduir el dolor de genoll en persones amb osteoartritis.  

I a principis d’aquest any, un estudi va trobar que les dones atletes que prenien 3 grams de gingebre o canyella al dia (que és menys d’una culleradeta) van tenir una disminució significativa en el dolor muscular.  Ginger fins i tot s’ha trobat per ser tan eficaç com l’ibuprofèn per alleujar el dolor de les rampes menstruals en dones. 

D’altra banda, el potencial del gingebre per alleugerir el mal sembla ser de llarg abast. Juntament amb l’ajuda per al dolor muscular i articular, per exemple, s’ha trobat que el gingebre pot reduir la severitat de les migranyes, així com el sumatriptan medicament per a la migranya – amb menys efectes secundaris.

El gingebre ajuda a tractar els símptomes de l’asma

Un altre estudi recent, que va ser presentat a l’American Thoracic Society International Conference, s’ha trobat que incorporar gingebre als compostos de  l’isoproterenol, un tipus de medicament per l’asma anomenat un beta-agonista, millora els seus efectes broncodilatadors.

El tractament convencional de l’asma en general consisteix en un broncodilatador no esteroïdal, un agent antiinflamatori que vostè inhala, el que fa que les cèl·lules del múscul llis en els pulmons  es relaxin.

Això ajuda a obrir les vies respiratòries. Si això no funciona, el següent pas sol ser un esteroide inhalat, que és un agent antiinflamatori molt potent.

Part de l’explicació dels beneficis de gingebre per l’asma són la seva potent activitat antioxidant, que s’atribueix als mandants com gingerols, shogaoles i zingerones. Es creu que aquests compostos tenen particulars propietats antiinflamatòries i analgèsiques similars als fàrmacs antiinflamatoris no esteroïdals (AINE).

Atès que el gingebre millora la broncodilatació, pot proporcionar una alternativa molt més segura, o almenys complementari, als medicaments actuals en el mercat, que és molt necessària. Tot i que l’asma és una malaltia greu que pot ser fatal si no es tracta, medicaments per l’asma si tenen efectes secundaris greus, fins i tot mortals.

Per exemple, el medicament per l’asma Advair comú conté la (LABA) salmeterol beta-agonista d’acció perllongada, que en realitat pot  augmentar la gravetat  d’un atac d’asma, així com el risc de mort per problemes d’asma.

El medicament utilitzat en l’estudi abans esmentat, isoproterenol, també està vinculat a una epidèmia de morts per asma que van tenir lloc en la dècada de 1960, mentre que també s’han trobat tractaments per a l’asma convencionals per augmentar el risc de malalties del cor, cataractes i osteoporosi, per nomenar alguns dels riscos addicionals.

Si vostè té asma, li suggereixo mirar el Mètode Buteyko, que t’ensenya com portar el seu volum de nou la respiració a la normalitat o, en altres paraules, per revertir el que s’anomena hiperventilació crònica. Quan la respiració és normal, vostè té una millor oxigenació dels teixits i òrgans.

Gingebre per a les nàusees i el mareig

El gingebre és meravellós pel tracte gastrointestinal, ja que és carminatiu (evitant flatulències) i un espasmolític intestinal (és a dir, prevé espasmes per calmar el tracte intestinal). Si vostè lluita amb el mareig o nàusees (des de l’embaràs o la quimioteràpia, per exemple), el gingebre ha de ser un element bàsic en la seva dieta. La investigació mostra:

El gingebre pot ser útil per als diabètics

Si vostè té diabetis o pre-diabetis, escoltin. Ginger sembla ser útil tant preventiva com terapèutica per a aquesta malaltia, a través dels efectes sobre l’alliberament i acció de la insulina, i la millora de metabolisme de carbohidrats i lípids. D’acord amb una revisió completa, un estudi va trobar que després de consumir 3 grams de pols de gingebre sec durant 30 dies, els participants diabètics van tenir una reducció significativa de la glucosa en sang, triglicèrids, colesterol total i colesterol LDL. Es creu que el gingebre té un efecte positiu sobre la diabetis, ja que:

 • Inhibeix enzims en el metabolisme d’hidrats de carboni
 • Augmenta la secreció d’insulina i la sensibilitat
 • Millora el perfil lipídic

El gingebre també té un efecte protector sobre complicacions de la diabetis, incloent la protecció que ofereix al fetge del diabètic, ronyons, sistema nerviós central i ulls.

Ginger promou la sensació de sacietat i ajuda a controlar la fam

Afegint un altre benefici d’aquesta espècia meravellosa, el gingebre s’ha demostrat que fa augmentar la termogènesi i disminuir la sensació de gana, que ofereix un possible paper en el control de pes. Igual que el pebre de caiena i la cúrcuma, el gingebre pot augmentar temporalment la termogènesi en el cos, on el seu cos crema el combustible, com ara greix per generar calor, amb impactes òbviament beneficiosos sobre el metabolisme i l’emmagatzematge de greix. Les investigacions suggereixen que el consum d’ingredients termogènics poden augmentar el seu metabolisme en general fins a un 5 per cent i augmentar la crema de greix fins a un 16 per cent. Fins i tot pot ajudar a contrarestar la disminució de la taxa metabòlica , que sovint es produeix durant la pèrdua de pes.

Encara  més  raons per menjar gingebre …

El gingebre té propietats d’ampli espectre antibacterià, antiviral, antioxidant i anti-parasitària, per nomenar només algunes de les seves més de 40 accions farmacològiques. Segons una investigació elaborada per GreenMedInfo, el gingebre també pot  ser útil per:

Durant l’última dècada, els investigadors també han descobert que el gingebre pot oferir beneficis cardiovasculars potents a través de:

 • Prevenció de l’aterosclerosi
 • Baixar els nivells de colesterol
 • La prevenció de l’oxidació de les lipoproteïnes de baixa densitat (LDL)

Finalment, la investigació publicada al  British Journal of Nutrition  ha demostrat in vitro i in vivo que l’activitat anticancerígena  del gingebre, el que suggereix que pot ser eficaç en el tractament del càncer de pròstata.

Com utilitzar Ginger

Una de les maneres més simples és tallar un parell de centímetres de l’arrel de gingebre i deixar reposar en l’aigua calenta per al te de gingebre fresc. També pot pelar l’arrel usant un ganivet de cuina i després tallar finament per afegir al te o plats cuinats.

Es molt fàcil de guarda el gingebre fresc ja que es pot emmagatzemar a la nevera durant almenys tres setmanes, o al congelador durant sis mesos o més. Intenta experimentar mitjançant l’addició de gingebre fresc i altres espècies, com la canyella, a una tassa de te al matí, la tarda o després d’un àpat … i veure si vostè nota qualsevol dels beneficis per a la salut que acabo de descriure.

5 thoughts on “El Gingebre i els seus bons efectes

  • El gingebre s’ha integrat a la meva cuina, amb la cúrcuma, pebres variats i més…a més de fer els plats saborosos, amb toc oriental. Afegida als sucs de fruites i verdures diaris es fa imprescindible en la prevenció i curació del càncer.

 1. Avui e descobert el gingebre gracies a M .M. Potser seria una mica abusiu
  demana que publiquessin receptas concretas par algunas malalties.
  De tota manera, lo publicat es molt bo

  Gracies

 2. jo en prenc de forma liquada, un litre, i el guardo a la nevera i en bec cada dia liquat amb aigua, acostumo a liquar llimones amb la pell inclosa amb gingebra, amb va molt bé per l’artrosis dels genolls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *