Excessiu ús dels Smartphones provoca mals de cap i dolor d’esquena

La postura en que utilitzem els aparells electrònics genera una pressió muscular addicional que podrien arribar a provocar hernies discals i altres afectacions.

Segurament, quan llegiu això, el vostre cap estigui lleugerament inclinat i les espatlles encorbades cap endavant. I si ho feu mitjançant un dispositiu mòbil, els braços estaran doblegats al costat i l’esquena encara estarà més encorbada. Cert?

És probable que la teva postura et causi dolor, encara que no t’hagis  donat compte. No et preocupis, els fisioterapeutes saben el què et causa els mals de cap i el dolor de coll i espatlles. S’anomena “dolor per missatge de text o més recentment el fenomen Whatsapp” segons publica el lloc CNN.

“No es tracta només d’un problema que passa per enviar missatges de text, sinó també un problema ocasionat pels videojocs i per l’ús del correu electrònic”, segons senyala el Dr view it now.Dean Fishman.

Fishman ho va anomenar així el 2008, quan examinava una pacient de 17 anys. L’adolescent es queixava de mal de cap i dolor al coll. Mentrestant, Fishman intentava explicar a la mare de la pacient quin eren els problemes, i va posar atenció en la postura de la noia. La jove estava asseguda en una cadira, encorbada sobre el seu telèfon mòbil, enviant missatges de text. “Ser que tinc la resposta”, va dir Fishman.

El cap d’un humà exerceix una pressió d’uns 4,5kg sobre l’espina dorsal (l’esquena) en posició neutre, això es, quan les orelles estan just sobre les espatlles. Per cada grau que s’inclina el cap endavant, la pressió és duplica.

Tota aquesta pressió addicional força l’espina dorsal (l’esquena) i pot ocasionar una desalineació. El Dr. Tom Diangelis, copropietari del Centre de Teràpia Física en Ohio, senyala que aquest esforç és similar a doblegar el dit enrere i mantenir-lo així durant una hora. “Al estirar el teixit per un llarg temps, s’inflama i produeix dolor. La qüestió important aquí són els efectes a llarg termini”

Mantenir la postura que els experts coneixen com “la postura amb el cap inclinat” pot provocar tensions musculars, hernies discals i pressions en els nervis. Amb el temps pots ocasionar que la curvatura natural del coll s’aplani o fins i tot, s’inverteixi.

La doctora Michelle Collie, directora del Centre de Teràpia Física d’Alt Rendiment de Rhode Island, diu que fa uns 6 o 7 anys va començar a veure casos de pacients amb dolor de cap, coll i esquena provocats per l’ús dels dispositius mòbils. En els últims anys, ha augmentat dràsticament aquest ús entre els més joves.

Segons l’actualització del Pronòstic de Tràfic de Dades Mòbils a nivell mundial, emesa per Cisco (entre 2010 i 2011) es va triplicar la quantitat d’informació que es fa servir en un telèfon intel·ligent.

La postura inclinada del cap pot provocar no només dolor muscular i nerviós, sinó que també pot causar problemes metabòlics.

Els experts assegurem que encorbar-se redueix la capacitat pulmonar fins a un 30%. La falta d’oxigen del flux sanguini a traves de l’organisme pot provocar malalties cardiovasculars. La pressió que exerceix sobre els òrgans a causa d’una dolenta posició pot provocar problemes gastrointestinals.

Llavors, que pot fer un fanàtic de les tauletes, smartphones i dels Whatsapp?

El primer que s’ha de fer es posar molta atenció a les senyals que el cos emet.

Mantenir els peus plans, posar les espatlles cap endarrera i mantenir les orelles just per sobre de les espatlles per evitar inclinar el cap.

El més important es descansar força sovint ja siguin dispositius mòbils o Pc’s. Aixecar-se cada 30-40 minuts, gira el cap, moure les espatlles, caminar una estona, mirar per la finestra…

Aquí us deixo un vídeo:

Manera de seure correctament davant del Pc.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *